Hvordan indbrudssikrer man vinduer og døre?

Hvordan indbrudssikrer man sine døre og vinduer?

Indbrud kan være en utrolig ubehagelig oplevelse. Ikke nok med at det er ubehageligt og ærgerligt at få stjålet sine ting, så kan det også være en oplevelse, der sætter dine spor i en som menneske. At komme hjem til et hus, hvor tyven har været på spil, kan nemlig være ret traumatisk. Typisk efterlader de ens hjem rodet, og man har svært ved at få overblik over, hvor de har været. Det samme er tilfældet, hvis tyvene har været i huset, mens du har været til stede fx om natten, mens du har sovet. Derfor er det utrolig vigtigt at indbrudssikre dit hjem, så man kan gøre det sværere for tyvene at komme ind.

Der findes utrolig mange gode råd og tips til at indbrudssikre sit hjem. Flere af dem går på lys og godt naboskab, hvilket også er utrolig vigtigt. Men mindst lige så vigtigt er det at indbrudssikre sine døre og vinduer, da det ofte er derigennem, at tyvene sikrer sig adgang til en bolig. Her får du en guide til, hvordan du sikre, at dine døre og vinduer kan holde tyvene væk.

Indburdssikring af hoveddør

Der er flere ting, du kan gøre for at indbrudssikre din hoveddør. Først og fremmest er det vigtigt at sikre sig, at hoveddøren ikke er for gammel og slidt. Dørens ringe tilstand kan nemlig gøre det nemmere for tyvene at komme ind igennem hoveddøren. Det gælder både i forhold til indbrud, hvor tyvene bruger koben, men også hvor de smadret ruden i døren. Hvis du fx har en hoveddør med glas i, er det blandt andet relevant at sikre sig, at glasset er såkaldt “sikringsglas”.

Når vi snakker indbrudssikring af hoveddøren er låsesystemet også utrolig vigtigt. Først og fremmest bør man få installeret en ny hoveddørslås, der lever op til forskellige sikkerhedstjek. Det kan både være en moderne, klassisk hoveddørslås eller måske en elektronisk lås. Man kan med fordel også indbrudssikre ved hjælp af ekstralås på hoveddøren. Der findes mange forskellige indbrudssikre låse, hvorfor det altid er en god ide at forhøre sig hos en låsesmed- Låsesmeden kan nemlig hjælpe en med af finde den rette låseløsning til ens hoveddør.

Indburdssikring af terrassedør

Mange tyve kommer enten ind igennem terrassedøre eller flygter gennem terrassedøre. Derfor er det væsentligt at tage et kig på sine terrassedøre og spørge sig selv, om de er indbrudssikre. Hvis ikke de er det, er det en god idé at investere i nogle nye døre med et indbrudsforebyggende beslag og en indvendig lås. Den indvendige lås kan både gøre det svære for tyvene at lirke terrassedøren op, men skulle de få adgang, kan en indvendig lås også besværliggøre flugten. Særligt hvis den indvendige lås er låst med en nøgle (der ikke sidder i) eller kode. Ligesom med hoveddøren, bør man altid søge råd og vejledning hos specialister inden for Indburdssikring fx en autoriseret låsesmed med mange års erfaring inden for montering af låse på terrassedøre.

Indburdssikring af vinduer

Mange indbrudstyve kommer ind igennem vinduerne. Derfor skal de også indbrudssikres. En af måderne, hvorpå man kan indbrudssikre vinduerne, er ved at få en dirke og boresikker cylinder installeres. Det kan også være karmene og/eller glasset i ruderne, der skal skiftes for at indbrudssikre vinduerne.