backgammon

Backgammon: En brætspilsklassiker, som er blevet spillet i mere end 5000 år

Backgammon er et brætspil, som langt de fleste danskere har en eller anden form for kendskab til. Måske man har spillet det som barn hjemme hos sine bedsteforældre, når vejret ikke rigtig var til at være ude i – eller man har haft et board med i sommerhuset, så hele familien kunne spille det på skift.

Spillet, som er elsket på tværs af årtusinder

Hvad de fleste dog ikke ved er, at backgammon har mange tusind år på bagen og dermed er et af de aller ældste kendte brætspil – overhovedet. Arkæologiske fund fra Mesopotamien (nutidens Irak, Iran og Syrien) har vist, at mennesker samledes omkring et spil, der minder meget om nutidens backgammon allerede 3000 år før Kristus.

Backgammons forfader afveg dog fra nutidens brætspil på en række punkter – blandt andet har man fundet terninger lavet af menneskeknogler, som man antager, at datidens folk har spillet med. Brætspillet har også skiftet navn undervejs på sin rejse gennem menneskehedens historie. Romerne kaldte det eksempelvis Ludus duodecim scriptorum (”de tolv linjers spil”) eller Tabular, perserne kaldte det Nard, og kineserne kaldte det Shuanglu.

Det var dog den romerske variant af backgammon, Tabular, som virkelig gjorde spillet populært og spredte det ud over resten af Europa. Det var faktisk først i år 1645, at brætspillet fik det navn, som det har i dag (eksperter formoder, at backgammon kommer af de middelengelske ord baec og gamen, som betyder ’tilbage’ og ’spil’, dvs. et spil, hvor man gerne vil bevæge sig tilbage).

Backgammon er verdens ældste spil af en årsag

Det bør ikke være nødvendigt at argumentere yderligere for backgammons underholdningsværdi som spil, når så mange mennesker på tværs af historien har brugt det til at fornøje sig med. Hvis man gerne vil have sit helt eget sæt, bør man dog købe det fra en forhandler, som kan levere den kvalitet, som man eftersøger.

Et godt bud på en forhandler af backgammon, som kan levere inden for mange forskellige prisklasser, kvaliteter og materialer, er Pokershop.dk. Pokershop.dk udmærker sig ved deres enorme udvalg af backgammon-sæt, der går fra det mest basale board til luksus-boards i smukke træsorter og læder. Pokershop.dk er også forhandler af spil fra italienske Dal Negro og græske Manopoulos, hvilke er fabrikanter, som enhver backgammon-aficionado ved, er lig med høj kvalitet.

Kort sagt er der spil til enhver smag og prisklasse. Derudover forhandler Pokershop.dk også backgammonbrikker og -terninger; så hvis man har været så uheldig at miste et par brikker eller en terning i sommerhuset, så kan man købe nyt hos dem.