Pusle spil – forbedr dit barns motorik

Pusle spillet har i århundreder været et redskab, der aktivt er blevet brugt til at fremme og styrke børns egenskaber samt evner. Faktisk har puslespillet dets oprindelse helt tilbage i 1760’erne, hvor det blev brugt til det formål at hjælpe britiske skoleelever med at blive bedre til geografi. Puslespillet forestillede et verdenskort, og hver brik var ét land.

Idéen dengang var måske blot tiltænkt som et mere underholdende input til undervisningen. Men i dag ved vi, at pusle spil altså udvikler samt forbedrer hukommelsen. Derudover træner pusle spil også barnets koncentrationsevne, iagttagelsesevne, finmotorik samt evnen til at tænke logisk.

Det er altså ikke blot et redskab, der er godt til at få nogle timer til at gå, men i høj grad også et redskab til at udvikle børn bedst muligt. Det er dog vigtigt at huske, at puslespillets niveau også skal passe til det enkelte barn, ellers vil det ingen gavnlig effekt have. Pusle spillets sværhedsgrader kan dog øges i takt med, at barnet udvikler sig mere og mere.

pusle spil

Du vil hurtigt kunne se, hvordan dit barn får mere selvtillid, når det lægger et pusle spil. Det giver i høj grad blod på tanden, og de vil derfor elske at prøve nye pusle spil. Det er bedst, at der hele tiden er en voksen med, som kan hjælpe og holde barnets gåpåmod samt selvtillid oppe.

Koncentrationsevnen udvikles selv sagt, da det kræver, at barnet fokuserer på opgaven. Igen er det vigtigt, at en voksen er med, som kan hjælpe barnet med at holde fokus på pusle spillet, så barnet ikke opgiver lige så snart, det bliver lidt svært. Husk at motivere barnet.

Børn har en tendens til at starte med at prøve på at samle brikkerne uden at tjekke, hvorvidt de passer sammen eller ej. De vil dog efterhånden lære at ved, at iagttage brikkerne kan de nemmere og hurtigere samle pusle spillet, hvorfor børn udvikler deres iagttagelsesevne.

Finmotorikken udvikles som sagt også ved at samle pusle spil. Og det er selv, når det gælder pusle spil med store brikker. Det kræver nemlig meget øvelse bare at samle brikkerne.

Det anbefales, at pusle spillene barnet starter med, er lavet af træ, da det gør det nemmere at holde og placere brikkerne. Derudover skal pusle spil til helt små børn ikke bestå af mere end 4-6 brikker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *