Lidt om, hvad du egentlig skal bruge din fagforening til

Mange har i løbet af den seneste tid fundet ud af, hvor godt og nyttigt det kan være at have en fagforening med tilhørende a-kasse i forbindelse med de mange fyringer og dermed den stigende arbejdsløshed. Og selv om mange aldrig oplever hvordan det er, at være på dagpenge, kan også de have glæde af at være medlemmer.

Udover at være arbejdsløshedskasse og sikre dig en ret beskeden indkomst, hvis du skulle blive fyret, kan din fagforening også hjælpe dig med informationer om overenskomster, mindstelønninger, og såmænd også miljøet på arbejdespladset.

Har du en bestemt form for uddannelse, kan det være en fordel at melde sig ind i en forening, der har specialiseret sig i at hjælpe inden for dette fag. Disse fagforeninger er tit de dyreste, men du er til gengæld sikret professionel hjælp.

Er du studerende, er det en god idé at melde sig ind i en fagforening kort tid før studiets slut – nogle fagforeninger er gratis for studerende, hvilket klart er at foretrække, da et medlemsskab godt kan være en dyr fornøjelse for en økonomi på SU.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *