Fillers og coolsculpting

Fillers: En non-invasiv, kosmetisk behandling, der hitter

Plastikkirurgi har været populært i mange år, men også altid givet anledning til bekymringer omkring de risici, som invasive operationer indebærer, og de krav som al kirurgi stiller til narkose og lang ophelingstid. Måske er dette en af grundene til, at non-invasive kosmetiske behandlinger såsom fillers har vundet mere og mere indpas.

Hvad er fillers?

Fillers er injektioner med stabiliseret hyaluronsyre, der sprøjtes ind i huden på halsen eller i ansigtet. Hyaluronsyre forekommer naturligt i kroppen, og virkningen af fillers er øget glød, elasticitet og volumen. Filler kan injiceres i bl.a. læber, kindben, kinder, kæbelinje, tindinger, under øjnene, i næseryggen samt i hagen og øreflipperne. Behandlingen er ikke permanent, men skal gentages hver fjerde til tolvte måned. Til gengæld kræver fillers ingen forberedelsestid, behandlingen tager kun 30 minutter, og virkningen ses hurtigt.

Fillers trender på verdensplan

I de senere år har flere og flere mennesker fået øjnene op for fillerbehandlinger som alternativ eller supplement til ansigtsløft og Botox. Fx viser en undersøgelse fra The International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), at fillers var den type non-invasive behandling, der oplevede den største procentvise vækst på verdensplan fra 2017 til 2018. Antallet af behandlinger med fillers steg nemlig med hele 11,6%.

Overlæge i plastikkirurgi Jesper Trillingsgaard, der er medlem af ISAPS, udtalte i forlængelse af undersøgelsen, at han i sit daglige arbejde hos AK Nygart ser en lignende tendens. Han oplever, at flere og flere danske mænd og kvinder ønsker at tage aldringstegn i opløbet. Her er fillers en behandlingsform, der er nem at gå til, idet fillers ikke kræver hverken narkose eller opheling. Ydermere er prisen på fillers i de senere år kommet ned på et niveau, hvor almindelige lønmodtagere kan være med.