Rådgivende Ingeniører: Hvis din virksomhed skal optimeres på de rigtige områder

Der er sket meget inden for industrien de seneste 20 år. En af de helt store game changere har været klimaet og den tilhørende krise, som uden tvivl har berørt industrier verden over. Fokusset på klimaet har medført, at vi også er blevet nødt til at tænke anderledes. Som virksomhed er det nødvendigt at tænke bæredygtighed ind i processerne, og det kræver nogle gange hjælp udefra. Energirådgivning er en disciplin, som mange i dag benytter sig af, hvis de ønsker at reducere deres CO2-aftryk.

Et firma med rådgivende ingeniører har ekspertisen til at analysere og vurdere, hvilke områder det giver mening at arbejde med. I forlængelse heraf kan de også give konkrete handlingsplaner. I nogle tilfælde vil den eller de rådgivende ingeniører bistå hele processen; lige fra første analyse til fuld implementering. Andre gange vil man blot tilvejebringe en analyse. Her kan virksomheden så selv efterfølgende stå for at finde de rigtige samarbejdspartnere til at implementere ændringerne.

Hvad er fordelen ved at bruge et Rådgivende Ingeniørfirma?

Den helt store fordel ved at vælge at benytte sig af rådgivende ingeniører er den økonomiske. Hvert fald hvis du har købmandsbrillerne på. Inden for energiområdet er energioptimering eksempelvis én af måderne til at reducere dit forbrug kraftigt. Mange virksomheder bruger unødvendige ressourcer på at producere energi – uden at være klar over det. Tekniske installationer kan ofte gøres langt mere effektive, og det er her energioptimeringen kommer ind i billedet.

Hvis du hyrer et Rådgivende Ingeniørfirma til at effektivisere jeres energi, går de ind at foretager en screening. Her kortlægges det, hvor der er sparingspotentiale. Ofte er det små ændringer, som kan gøre store forskelle. Det er dog vigtigt, at du vælger et kompetent firma. Når vi taler energioptimering, må virksomhedens processer som en samlet hele. Det hjælper ikke at optimere ét sted for at en anden proces så viser sig at blive dyrere.