De fleste kender til ejerskifteforsikringen, husforsikringen og indboforsikringen. Det er forsikringer, vi kender som sikkerhed for køber. Men kender du sælgeransvarsforsikringen? Dansk Boligforsikring er det selskab, som har den største markedsandel på ejerskifteforsikringer. Men de tilbyder også en sælgeransvarsforsikring. Bliv klogere på, hvad du kan få ud af at tegne sådan en, og læs mere om, hvad der kendetegner Dansk Boligforsikring.

Hvis sælger af en bolig vælger at gøre brug af huseftersynsordningen, skal personen sørge for at klare tre overordnede ting. De ting indebærer at få udarbejdet en tilstnadsrapport og en elinstallationsrapport, at indhente tilbud på en ejerskifteforsikring og sidst; at præsentere tilbuddet for køber og tilbyde at betale halvdelen af præmien. I praksis siger man, at sælger efter at have gjort disse ting, er frataget fra sit 10-årige ansvar. Såfremt sælger ikke anvender huseftersynsordningen, er han eller hun ansvarlig for de skader, som er opdaget, efter at køber er flyttet ind. Således er det normalt både i købers og i sælgers interesse at benytte sig af ordningen. Selvom sælger i teorien er fritaget for ansvar herefter, findes der stadig nogle få men væsentlige forhold, som ejerskifteforsikringen ikke dækker. De forhold kan køber altså kun få dækket ved at sagsøge sælger. Af den årsag har Dansk Boligforsikring også valgt at udbyde en forsikring til sælger. 

De forhold, som sælger stadig kan ende med at blive ansvarlig for, er blandt andet: ulovlige bygningsindretninger og ulovlige stik- og kloakledninger udenfor bygningen. Hvis du som sælger bliver dømt til at betale for disse forhold, dækker sælgeransvarsforsikringen.

Dansk Boligforsikring har fokus på at skabe værdi for kunden

Dansk Boligforsikring har efterhånden nogle år på bagen. De blev stiftet i 2001/02. Fokusset har altid været at skabe gode produkter og ydelser til fornuftige priser. I og med at selskabet er danskernes foretrukne valg, når det kommer til ejerskifteforsikringer, har den mission holdt meget godt stik. Boligselskabet arbejder løbende på at forbedre både produkter, kundekommunikation og indhold på egne kanaler.

Dansk Boligforsikring bruger meget energi på at producere indhold til både sociale medier, til deres blog og til hjemmesiden. Du kan finde mange gode råd, som både er relevant for dig, der er boligejer, dig der snart skal være, eller dig der blot interesserer dig for boligmarkedet. Du kan for eksempel finde tips til, hvordan din bolig skal vedligeholdes. På hjemmesiden har Dansk Boligforsikring desuden udformet en guide til boligkøbere – særligt førstegangskøbere –  som bevæger sig ind i et felt, der kan vække meget forvirring.

Du kan finde Dansk Boligforsikring på deres adresse i Holbæk: Kanalstræde 10, 1., 4300 Holbæk. De sidder også klar på telefonen, hvor de meget gerne vil hjælpe, hvis du har spørgsmål til forsikringer eller andet boligstof.

 

 

 

Comments are closed.