Dansk Boligforsikring er et forsikringsselskab, der har sæde i Holbæk. De rådgiver til dagligt danskere i forbindelse med ejerskifteforsikringer og sælgeransvarforsikringer. Sidstnævnte er Dansk Boligforsikring førende inden for. Grundet den gode dækning, rimelige selvrisiko og generelt lave pris på selve forsikringen, har danskerne i mange år kunne se fordelene i at tegne en ejerskifteforsikring hos lige netop Dansk Boligforsikring.

I virksomhedsregi er Dansk Boligforsikring opbygget med både en direktion og en bestyrelse. De er ejer af en række aktionærer, hvor den største er Nordica Capital Partners A/S. Selskabet blev stiftet i 2002 og har siden da beskæftiget sig med boligforsikringer. Som forbruger er du godt beskyttet, hvis du vælger Dansk Boligforsikring. De er Ankenævnet for Forsikring og Garantifonden for skadeforsikringer. Derudover er de også medlem af Forsikring & Pension, som er en brancheorganisation.

Når boligkøbet sættes i gang

Det starter potentielt med en helt uskyldig søgning på en boligportal. Men pludselig opstår der et behov, som kun vokser sig større med tiden. Du har måske fundet den bolig, som bare opfylder alle behov. Det kan også være, du har fundet flere, som alle blot bekræfter, at du gerne vil i gang med at finde en ny bolig. Så er processen ligesom i gang. Men hvad gør du herfra, når du rent faktisk står med en bolig, som du reelt godt kunne tænke dig? Som forbruger i en sådan situation, er der lige pludselig en masse spørgsmål, der melder sig. Dette er især gældende i situationer, hvor der er tale om førstegangskøbere. Man føler sig lige pludselig meget voksen, og der er områder, man skal sætte sig ind i, som er uvante. Et af de første trin er at aftale et møde med banken, hvor du – eller dig og din partner – bliver mere bevidst om, hvad der er muligt rent lånemæssigt.

Dansk Boligforsikring har udformet en guide til boligkøb, hvor du kan blive ført igennem processtrinene og blive lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

Husk forsikringerne

Hvis du læser guiden, der henvises til ovenfor, så vil du også opdage, at forsikringer er én af de ting, du skal huske. Det kommer nok ikke som et chok, at du som boligejer skal forholde dig til nogle nye forsikringer, som måske ikke har været relevante tidligere. Af ‘normale’ boligforsikringer kan der nævnes ejerskifteforsikringen, husforsikringen og indboforsikringen. Sidstnævnte er ikke betinget af, at du skal eje boligen, hvorfor der er stor chance for, at du allerede har den. De to andre derimod henvender sig til boligejeren – eller den kommende boligejer.

Det er en god idé at undersøge mulighederne i god tid, da begge forsikringer skal være tegnet før overtagelsesdag. Ellers er de ikke gyldige, og så vil du ikke kunne tegne dem efterfølgende. Først og fremmest er det relevant at undersøge, hvilke selskaber der udbyder dem. Derefter er det op til dig, hvilket selskab du vil vælge. Før du kan tegne en ejerskifteforsikring, skal sælger have anvendt huseftersynsordningen. Her har personen præsenteret dig for et tilbud på en ejerskifteforsikring. Det er dog stadig op til dig at vælge, hvilket et selskab du vil tegne hos.

Comments are closed.