Er bisættelse og bedemand noget du forbinder med kæledyr?

Mange har kæledyr som er en del af familien på ganske normal vis. Men det er ikke alle der behandler dem på samme måde når det kommer til deres ende på livet. Vi vil som mennesker få en bisættelse – ganske efter normen. Men har du nogensinde hørt om en bedemand der også forestår begravelser af dyr?

Vi har haft en hund i de sidste 15 år og han nærmer sig en alder hvor vi er begyndt at tale med børnene om død. Ikke et ønske emne, men til gengæld er det vigtigt, hvis ikke mine børn skal behandle nye informationer om noget de aldrig har hørt om før, mens de samtidig behandler chokket over at Brotus’ død. Vores bedemand fortalte os at det var en idé at gøre inden den egentlige død og bisættelse.

Normalt er det ikke en bedemand der sørger for en bisættelse af kæledyr, men i dette tilfælde tilbød de en mulighed for at hjælpe med at arrangere det værste. Ikke at man selv kan klare det, men har man travlt som vi har, så er det rart at kunne overdrage de mere administrative ting til en anden. Så kan vi også koncentrere os om vores børn i stedet.