To vognmænd redder kalv fra at drukne på en sø med is på – nårh!

Jeg læste den mest fantastiske historie i lokalavisen i weekenden. Der var en kalv, der havde forvildet sig ud på en sø, et sted i den sydlige del af Fyn, ikke så langt fra en motorvej. Der var is på søen, og sikkert også sne, og kalven var stukket af hjemmefra. Jeg aner ikke, hvordan den var nået så langt uden sin mor, men anyway. Denne her kalv går så igennem isen med bagkroppen og er tæt på at dø, indtil to vognmænd kommer forbi.

De to vognmænd stiger ud af deres fragtvogn og begynder den helt store rednings aktion. De får kørt deres vogn så langt ud på marken, at det reb de har i vognen er langt nok til at nå ud til kalven.

Mens redningsaktionen står på falder den ene af de to vognmænd igennem isen, men får hjulpet kalven op i sikkerhed.

Men nu er den ene af de to vognmænd jo så det nye offer, som den første vognmand nu skal til at redde. En bondemand fra ikke så langt væk filmer hele seancen og hvordan den anden vognmand virkelig kæmper for at redde sin kollega. Det lykkedes heldigvis, men han var ret nedkølet og skulle på skadestuen. Kalven var bondemandens, så han sørger selvfølgelig for at alle hører om de to vognmænds store redning, hvor de ofrede sig selv og deres vogn for en stakkels lille kalv, der var løbet hjemmefra. Sådan nogle vognmænd er da lige til at kramme!