Du skal huske snart at investere i vinterdæk og fælge

Vinteren er over os, så du skal huske at købe nye vinterdæk og fælge til bilen. Selv om du ikke regner med at køre langt, er et godt vejgreb meget vigtigt. Det handler jo om din egen og din families sikkerhed.

Mange mennesker tror, at de sagtens kan udskyde indkøb af vinterdæk og fælge til sent på året. Det er en fejl. Du risikerer at stå midt i en snestorm med sommerdæk på bilen, og så kan du ellers køre nok så forsigtigt: Du risikerer stadig at skride ud eller køre i grøften. Det kan få tragiske følger.

I Danmark er de fleste mennesker af den overbevisning, at en udskiftning af dækkene på bilen først er nødvendig, når sneen er begyndt at falde. Det er også en fejl. Så snart de første tegn på frost indtræder, skal du skynde dig at få skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk og fælge, også selv om det måske først begynder at sne en uge eller en måned senere. Hellere være tidligt ude end for sent.

Til sidst skal du huske på, at helårsdæk ikke er tilstrækkelige i et land som Danmark. De kan måske bruges sydpå, men i norden er vinterdæk og fælge nødvendige.