Med et tandimplantat kan du permanent få dit smil helt tilbage

Det kan være noget af en udfordring at leve sit liv med skøre, løse eller helt manglende tænder, ikke desto mindre er det en problemstilling nogle mennesker står over for og der kan være flere forskellige indgangsvinkler til et tandimplantat. I nogle tilfælde har mennesker været ude for f.eks. en færdselsulykke, med tandskader som følge og det er ikke muligt at rede enkelte eller flere tænder. Derfor vælger man at genopbygge nye kunstige tænder, der erstatter de oprindelige helt og disse nye kunstige tænder sider permanent fast, med mulighed for en fremtidig udskiftning.

Et tandimplantat består af en lille titaniums skrue, der danner basen for den nye kunstige tand og som fastsættes i kæbeknoglen, hvor fra den med tiden vokser sig fast. Implantatet fungerer som ny tandrod, tandkronen fastmonteres til implantatet og indgår derfra som en naturlig og biologisk proces iblandt de medfødte tænder. Et tandimplantat er kort sagt konstrueret således, at det er muligt for kroppen at modtage og acceptere elementet på en helt naturlig måde, hvor at tandkødet slutter op omkring.

I rigtig mange tilfælde, kan et tandimplantat eller flere tandimplantater holde i op til 25-30 år, hvis man vel og mærket sørger for at overholde sine tandlæge eftersyn hvert år og generelt for vedligeholdt implantatet, nøjagtig som man ville få vedligeholdt sine tænder normalt. Man indgår i en grundig dialog med sin implantat klinik om hele forløbet, der fastlægges en helt præcis plan for indgrebet og der udarbejdes en aftalt pris, dannet på baggrund af antallet af implantater.