Stresssymptomer hos børn – Hvad mans selv kan gøre for at forebygge

Voksne mennesker ved hvad stress er. Omend at nogle er bedre ikke håndtere det end andre, har vi alle prøvet det. Men stresssymptomer hos børn er en anden sag. Det er ikke, og har aldrig været meningen at børn skulle have noget som helst med hinanden at gøre. De udviklingsfaser som børn gennem går igennem hele deres barndom, og ikke mindst de helt unge år, kan let blive forstyrret af stress, hvilket i svære tilfælde kan gøre ubodelig skade.

Hvis man ser stresssymptomer hos børn i tide, kan man dog altid undgå at det går så vidt, at det kan gøre egentlig skade på barnet. I almindelighed handler det jo faktisk bare om at bruge sin sunde fornuft. Hvis barnet ikke har det godt, er man almindeligvis klar over det, i hvilket tilfælde at man gerne tager til lægen, som kan afgøre om der er tale om stress. I nogle tilfælde kan det dog være svært at afgøre, hvorfor der findes en mængde symptomer man bør være opmærksom på.

De tidlige stresssymptomer hos børn kan bland andet være humørsvingninger og koncentrationsbesvær, men alt afhængig af barnets alder kan disse symptomer være svære konkludere i praksis, hvilket man blandt andet ved hvis man er forældre til en teenager.

I forbindelse med længere tids stress kan stresssymptomerne hos børn blandt andet  være mavepine, ondt i hovedet, svimmelhed og depression. Igen kan disse symptomer sagtens have andre årsager, men har mani forvejen en mistanke omstress, er diagnosen som oftest sikker.

Ja det kan være svært at afgøre stresssymptomer hos børn, hvilket også er grunden til anbefaling om altid at søge læge, hvis dit barn har det skidt. Det er ganske forståeligt, hvis man lever en stresset tilværelse, at det kan være svært at finde tiden og overskuddet, Men vi holder jo trods alt af vores børn, og derfor kan man naturligvis også finde tiden til det essentielle.