Et nyt tag koster i dag halvdelen af hvad det gjorde i firserne

Et nyt tag koster ikke så meget, som man kunne tro. Køber du et nyt tag i dag, koster det i gennemsnit godt halvdelen af hvad et tilsvarende tag kostede for tyve år siden, inflation medregnet. Dette skyldes den store modernisering, branchen har gennemgået de sidste par årtier. Ny byggeteknik betyder, at taget kan lægges på under halvdelen af tiden, som det tog førhen. Yderligere er materialerne blevet billigere, samtidigt med at de også er blevet mere effektive med hensyn til isolering.

I det hele taget er der meget at fejre, når man kigger på tagbranchens tilstand. Salget af nye tage går som smurt, og formanden for brancheforeningen er yderst tilfreds. Dog kan de ikke hvile på laurbærrene, udtaler han, og påpeger at det er vigtigt med konstant at søge at forbedre teknikker med videre, for at slutproduktet kan blive så godt som muligt.

Selve materialerne, der bliver brugt i nye tage, har fået øget deres isoleringsgrad i stort omfang. Det betyder, at der skal bruges færre materialer for at opnå en endnu bedre effekt, end selv de bedste gjorde tilbage i firserne.

Priserne er samtidigt faldet støt, og det er grunden til at man i dag kan købe et nyt tag, der er både billigere og bedre end nogensinde. Står du og overvejer en udskiftning af taget, er det altså ikke kvaliteten eller prisen, der bør give anledning til bekymring, men alene om det kan passe ind i budgettet.

Hvis man medregner den energibesparelse, man kan forvente at opnå ved at få udskiftet sit gamle tag med et nyt, er der ligefrem penge at tjene på at købe et nyt tag. Dette skyldes førnævnte bedre isoleringsgrad på de nye materialer, man bruger i moderne tage. Varmeudgiften vil være langt lavere med et moderne tag, grundet denne større isoleringsgrad. Har man også fået udskiftet de gamle radiatorer med et lukket gulvvarmesystem i hele huset, kan varmeudgiften være helt nede på en tiendedel af hvad den var med et ineffektivt varme system og tag på huset. På den måde vil selve udgiften langsomt tjene sig hjem, samtidigt med værdien på huset er steget.