Lydisolering i de københavnske øvelokaler

Hvad leder du efter som musiker og/eller producer, når du skal rykke ind i et nyt studie eller øvelokale enten sammen med andre eller for dig selv i København? Her er en anbefaling: Led efter noget der er ordentligt lydisoleret, ellers kommer du sikkert til at fortryde.

Øvelokaler og lydstudier i København er ofte stuvet sammen i gamle bygninger, og sjældent er der taget højde for, hvor meget et band faktisk kan larme. Få fat i et øvelokale ikke kan med plads til jeres gear, men også med plads til jeres lyd – Og jeres naboers! Lydisolering er svaret, selvom det kan være svært at finde i København. Mange må lave det selv.

Udlejning af lydstudier og øvelokaler i København, hvad skal man gå efter? Gå efter noget, der er skabt til at passe den kreative musikscene, og hvor der er plads til dig og dine bandmedlemmer, hvad end i er professionelle eller amatører.

Mangfoldighed er ikke nødvendigvis et must, men måske det også kunne være sundt at omgive sig med andre genre, end den man selv hovedsageligt bevæger sig i. Og når musikken først spiller, og jeres lokaler er godt lydisoleret, hvad betyder det så om det er en metalmusiker eller en jazzmusiker, der står på den anden side af væggen?

Sørg for, at I vil kunne skabe det øvelokale eller lydstudie, som præcis I har brug for. Her er lydisolering essentiel, og det er værd at betale ekstra for enten et lokale der allerede er lydisoleret, eller at få lokalet lydisoleret selv efter indflytning.

Spørg også jer selv om, hvor let/svært det er at komme ind og ud af jeres lokaler med alt jeres gear. Især hvis I ofte er ude og spille. Loading skal være let som en leg! Sikr jer ar der eventuelt står udstyr klar til at rulle gearet af sted på, så det kan gå let og hurtigt, når det er nødvendigt.

lydisolering københavn

Hvor meget skal der lydisoleres?

Fordi mange københavnske øvelokaler som sagt er gamle, så er der tilsvarende mange steder, hvor der ikke er lydisoleret tilstrækkeligt. Tilstrækkeligt kunne siges at være med fx en dæmpning på 62 dB og ordentlige lyddøre.