Hvad kendetegner et godt boligforsikringsselskab?

Du læser læser overskriften, og så tænker du måske, “hvad vil det overhovedet sige at være et boligforsikringsselskab”? Rent logisk og kort forklaret, kan det betegnes som værende de selskaber, der udbyder boligforsikringer. Man kan dog skelne mellem de selskaber, der udelukkende beskæftiger sig med boligforsikringer – de kan også betegnes nicheselskaber – og så de selskaber, der udbyder boligforsikringer sammen med en masse andre produkter. Dansk Boligforsikring er et eksempel på et nicheselskab. Hvorvidt det kun er nicheselskaberne, der kan klassificeres som boligforsikringsselskaber, er op til egen fortolkning. Men hvad kendetegner så et godt selskab i dette henseende?

Det er individuelt, hvilke parametre der danner grundlag for den gode virksomhed. Det varierer også fra branche til branche. Hvis du tænker over forsikringer som produkt, hvad er så afgørende for, hvilket et selskab du ender med at vælge? Der er formegentlig flere ting, der dukker op i hovedet. Men der er højest sandsynligt også nogle, der er vigtigere end andre. Det varierer meget fra person til person, hvad der er mest afgørende.

Parametre inden for boligforsikringer

Så hvad er det egentlige for nogle parametre, du med fordel kan holde øje med, når du skal beslutte, hvilket boligforsikringsselskab der er det rigtige? Vi går igennem her nogle af de gennemgående.

Pris

Næsten ligegyldigt hvilken en forsikring, vi taler om, har prisen en stor betydning. For nogle er det måske endda den bærende faktor. Prisen på en ejerskifte spænder over et bredt spektrum, hvorfor der kan være mange penge at spare, såfremt du vælger det ene selskab frem for det andet. Prisen på eksempelvis en ejerskifteforsikring kan svinge på alt mellem 10.000 og 30.000. Selvom prisen ikke er den altafgørende faktor for dig, vil du formegentlig stadig have din forsikring så billigt som muligt. Derfor bør du under alle omstændigheder indhente tilbud flere steder fra. Hvis ét selskab er billigere end et andet, kan du prøve at forhandle med de andre.

Dækning

Lige præcis når det kommer til forsikringer, kommer vi ikke udenom dækning. Dækning er relevant for alle, der tegner forsikring, men der kan være tilfælde, hvor det er mere vigtigt end andre. Har du eksempelvis investeret i en bestemt form for ejendom, som du har bekymringer om? Det kunne være en ældre type af ejendom, som har nogle bygningsmæssige konstruktioner, du er nervøs for. I sådanne tilfælde er det meget relevant at undersøge nærmere, hvad boligforsikringen præcist dækker, og hvad den ikke gør.

Dansk eller udenlandsk firma?

Når du vælger boligforsikringsselskab, falder det dig måske naturligt ind at vælge et dansk selskab. Der findes dog et mindretal, som tegner i udenlandske selskaber – måske blot repræsenteret med et dansk agentur. Hvorvidt selskabet er dansk eller blot repræsenteret med dansk agentur er dog noget, du bør være opmærksom på. Ligeledes bør du tage dine forholdsregler, hvis du vælger et udenlandsk selskab. Det medfører nemlig, at man ikke er underlagt de samme regler. Som dansk selskab er du lovpligtigt medlem af Garantifonden for Skadesforsikringsselskaber. Det er en sikkerhed for dig som forbruger. Hvis forsikringsselskabet går konkurs mister du ikke automatisk alle dine penge, som i værste fald kunne være tilfældet, før Garantifonden blev oprettet i 2003.