Når strømmen fejler – Elektriker døgnvagt

Så røg strømmen søreme også. Søndag aften lige midt i madpakkerne, stod jeg lige pludselig, omsluttet a mørke, og begyndte at smøre de mest mærkværdige madpakker, som man så ofte gør når man intet kan se. Det er jo ikke første gang at strømmen er gået, det er et gammelt hus, og der har før været tilfælde, så jeg fik hurtigt famlet mig frem til el skabet og HFI relæet, men lige så snart jeg havde slået det til, slog det fra igen. Hvad gør man så? Jo, man går in til naboen og spørger, og får at vide at man da bare kan ringe til en elektriker døgnvagt.

En hvad for noget? Jo, en elektriker døgnvagt. Der sidder faktisk mennesker rundt i det ganske danske land, og venter på at du ringer. Jeg kan godt fortælle at jeg var ret glad for konceptet, ikke mindst fordi at jeg, om nogen, har svært ved at komme op om morgenen, og at det derfor er helt essentielt at vækkeuret virker.

Klokken havde endnu ikke slået midnat da en stor håndværker type stod og bankede på vores dør. “Er det jer der har problemer med strømmen?” spurgte han. Et lidt dumt spørgsmål syntes jeg nok, da ikke engang ringeklokken virkede, men jeg svarede ikke desto mindre ja, og inviterede den, såkaldte elektriker døgnvagt, inden for, hvorefter han begyndte at måle og gøre ved. Den slags sådan en ny gør.

Efter 30-45 minutter havde han fundet problemet, i hvert fald et af dem, og løst det. Således kunne jeg takke den famøse elektriker døgnvagt, sende ham hjem, og ligge mig til at sove uden at frygte at komme for sent op.