Brug for et boligtjek af en byggesagkyndig?

Mange husejere eller folk som står over for at skulle købe hus er i tvivl, om husets standarder lever op til, hvad de i realiteten betaler for huset. For eksempel kan der være uopdagede K1’ere, K2’ere eller K3’ere, der i realiteten burde medføre et afslag i pris, og derfor kan et boligtjek af en byggesagkyndig være en rigtig god ide inden man foretager et køb eller ombygning.

Hvad indebærer et boligtjek?

Hvis man bestiller et boligtjek, skal man sørge for at udbyderen er autoriseret og virkelig går alle hjørner efter i sømmene, så der ikke opstår ubehageligheder efter huset er overtaget. For eksempel skal man altid ved et boligtjek sørge for at den byggesagkyndige undersøger lofter for fugtskader, vand- og rørskader, loftkonstruktion, undertag, rådenskab i vinduer, rådenskab i kældervægge, svampeangreb, fugtskader i øvrigt murværk, og rådenskab i eventuelle trækonstruktioner. For at få en overskuelig oversigt over hvad et fugttjek skal indeholde, kan man få et godt overblik her hos en byggesagkyndig.

Byggesagkyndig med fokus på fugtskader

Det er vigtigt, at den byggesagkyndige især er opmærksom på fugtskader, da der ved varig fugt kan opstå skimmelsvamp, og dette kan blive en dyr udgift at slippe af med igen, hvilket derfor skal resultere i et afslag i husets pris. Ydermere kan fugt medføre en sundhedsrisiko, hvis der udvikles skimmelsvamp, og derfor er de ofte en god ide at hyre en autoriseret byggesagkyndig til at foretage sit boligtjek.

Gem