Børneopsparing – giv børnene en god start på voksenlivet med en børneopsparing

Vil du gerne sikre børnenes fremtid, så er børneopsparing tit en glimrende løsning. Børneopsparing giver dine voksne børn tryghed i hverdagen og flere muligheder for at realisere deres drømme.

Vil du gerne give dine børn en god og sikker start på voksenlivet, så er en børneopsparing altid noget, som du bør overveje. En børneopsparing giver dine børn et økonomisk sikkerhedsnet, hvis alt andet glipper, og er en god måde at sikre, at dine børn har pengene, der skal til, for at realisere deres mål, når de er blevet voksne. Dette indlæg vil berette mere om, hvad børneopsparing er, og hvad det indebærer.

Kriterier i forbindelse med børneopsparing

Stort set alle større danske banker og penge-institutter tilbyder mulighed for børneopsparing. Kriterierne svinger naturligvis en smule fra institut til institut, men overordnet set opererer de med stort set de samme regelsæt.

Et af de grundlæggende krav er her, at kun børn mellem 0 og 14 år kan få en opsparingskonto. Hvis du har børn, som er ældre, så kan de ikke længere få en såkaldt børne-opsparing (selvom du selvfølgelig kan sætte penge ind til dem på en separat konto). Derudover kan hvert barn kun have én opsparingskonto, ligesom at pengene som regel skal være bundet i mindst 7 år.

Udbetalingstidspunkt

Børneopsparingen kan tidligst udbetales, når barnet er fyldt 14 år, og skal senest udbetales, når barnet fylder 21 år. Du kan som forælder indsætte 3000 kr. om året og højst 36.000 kroner i alt.

Endelig kan du vælge imellem, om opsparingskontoen skal være med fast eller variabel rente, ligesom at kontoen kan være med i en puljeordning med flere forskellige værdipapirpuljer. Når du skal vælge mellem forskellige banker og penge-institutter så kontakt dem for at høre nærmere om deres effektive forrentningssatser: Det er dine børns penge, det handler om, og du skulle gerne være sikker på at få det bedst mulige afkast på dine børns opsparingskontoer