Blikkenslager døgnvagt – i vand til knæene midt om natten

Det skete for en uges tid siden, at jeg ville gå et smut ned i kælderen for at sætte en vask over, før sengetid, da jeg pludselig stod i vand til knæene. Først forstod jeg ikke rigtig vad der skete. Det var lidt ligesom en drøm. Nå man ligger der, alt imens vækkeuret hyler på livet løs, men at man ikke rigtig forstår hvor lyden kommer fra. Meget mærkelig oplevelse faktisk. Nuvel, der var sprunget en vandrør, som man jo nok kunne regne ud, og hvad gør man så? Man ringer da bare efter en blikkenslager døgnvagt, naturligvis.

Han var der inden for en halv time, hvilket jeg var meget imponeret over, og der gik ikke mere end fem minutter før end at han havde lukket for vandet og var begyndt at skifte røret ud. Efter en halv time var det kun oprydning tilbage. Han satte en pumpe op til mig, som kunne tage vare på vandet i løbet af natten, og fortalte mig at jeg roligt kunne gå i seng og at han ville komme tilbage efter pumpen næste morgen. Det er godt nok service. Jeg tror roligt at man kan sige at jeg holder meget af min blikkenslager døgnvagt.

I weekenden fik jeg besøg at min bror, som har forstand på den slags, der fortalte mig at kælderen var redet, og at jeg bare skulle sørge for a lufte ud et godt stykke tid. Havde det ikke været for min blikkenslager døgnvagt, ville situationen nok have været en anden.