Tænk på både varmeregningen og naturen – fyr med billige træpiller!

Boligejere er ofte på udkig efter billigere produkter til huset, så de kan mindske de mange månedlige regninger. Mange gange tænkes der i billigere telefonabonnementer, mindre tændt lys osv., men mange glemmer, at man også kan spare mange penge på varme, hvis man skifter til træpiller.

Selvom det selvfølgelig altid er en god ide at finde flere områder, hvor på der kan spares, så bør man kiggere nærmere på ens varmeregning som noget af det første. De seneste år er prisen på olie steget markant, mens prisen på træpiller er steget knap så meget, hvilket gør det endnu billigere. Det er klart, at det er en investering, hvis man vælger at få installeret et pillefyr, men i længden er det meget billige at fyre med træpiller – også selvom prisen skulle stige.

Træpiller er et restprodukt fra møbelindustrien, hvilket er med til at gøre det billige, idet producenterne ikke planter træer til et enkelt formål, men kun anvender rester. Dette betyder, at der går meget mindre til spilde, når der laves møbler, og samtidig kommer der et utroligt godt og miljøvenligt sideprodukt ud af det, som man med god samvittighed kan fyre med.

Selvom mange stadig tænker mere på det økonomiske aspekt, nemlig at finde en billigere løsning, så er mange også begyndt at tænke over det miljømæssige i at skifte oliefyret ud med et mere naturvenligt alternativ. Træpiller er både billige og meget mere miljøvenlige end olie, idet de er en del af det efterhånden populære biobrændsel. Som produkt indeholder de et meget lavt niveau af aske og svovl, hvilket gør, at træpillerne er fritaget for diverse afgifter, som også er med til at sikre et billigere produkt. Så ønsker man at spare på varmeregning og samtidig spare naturen for en masse giftstoffer, er det bestemt et rigtig godt valg at skifte til at pillefyr!