Arne Jacobsen Svanen – Alle tiders designerstole gennem tiderne

Danmark har efterhånden huset en hel del kendte designer, heriblandt Arne Jacobsen. han er kendt over verdenen for sine designermøbler, omend han faktisk ikke har produceret så mange forskellige modeller, og priserne som folk er villige til at betale, for eksempel for en original Arne Jacobsen svanen, er helt hen i vejret.

Men lige præcis Arne Jacobsen Svanen er jo også en fantastisk stol som vi alle kender og holder af. Inspireret af vores alles nationalfugl, er den i hvert fald gået over i historien. Dette er jo i grunden interessant. selv om de kendte designere ikke bliver glemt, så plejer populariteten gerne at falde med tiden, men ikke for Arne Jacobsen.

Ikke mindst i USA er Arne Jacobsen populær, hvilket er en trend som begyndte tilbage i 90’erne, omend at Arne Jacobsen Svanen ikke er den der står højest på ønskelisten, men nærmere Ægget, som jo også er en fantastisk stol.

Personligt holder jeg nu mest af Arne Jacobsen Svanen, naturligvis. Det stilrene og inspirerende design tror jeg kun at det er de få som kan sætte en finger på, og et eller andet sted er jeg stol af at kunne kalde arne Jacobsen min landsmand.