Arne Jacobsen – Arkitekt, designer og idol

Arne Jacobsen er uden tvivl en af de mest kendte danskere nogensinde. Han var utrolig produktiv både inden for området  af møbel design, men så absolut også når det kom til arkitekturen, og han har været ansvarlig for flere kendte bygninger og bygningsværker over hele verdenen end mange er klar over.

Men Arne Jacobsen er ikke bare en kendt dansker, for dem er der jo trods alt et par stykker af, mon også min allerstørste idol. Faktisk er han årsagen til at jeg selv studerer arkitektur på kunstakademiet. Jeg synes dog ikke at han er blevet lovpris nok, for når man spørger folk om Arne Jacobsen, så ved de sjældent mere om ham end at de kan nævne ægget og svanen. Ofte nævner folk endda også Corona stolen, så blev produceret af en helt anden designer.

Jeg står fuldkomment uforstående over for at almindelige danskere ikke ved mere om Arne Jacobsen end de gør. Hvis man rent tilfældigt kommer til at omtale ham i forbindelse med arkitektur, ved folk ofte ikke at det rent faktisk var på dette område at han var mest produktiv. Jeg har endda været ude for folk som var villige til at indgå store væddemål, fordi at de var så sikre i deres sag. Således opfordrer jeg nu alle til at smutte ind på Wikipedia og lære lidt om ham. Det skylder vi ham trods alt.